Foarte accesibil, windsurful constă în a aluneca pe apă, împins de vânt. Materialul propus este potrivit atât pentru inițiere, cât și pentru perfecționare, pentru evoluție și senzații garantate !

MARCA NOASTRĂ DE SPORTURI DE NAVIGAȚIE

TRIBORD

Marca de sporturi de navigație DECATHLON îți propune recomandări utile pentru activitatea ta (barcă de navigație locuibilă, derivor, catamaran, windsurf, etc.)

DESCOPERĂ MARCA

Alegerea unui greement de windsurf se face în funcție de 3 criterii: tipul tău de practică, greutatea ta și forța vântului.

1/ ÎN FUNCȚIE DE TIPUL ȘI NIVELUL DE PRACTICĂ

GREEMENT MATERIAL TEXTIL

 

Ești începător și navighezi ușor spre moderat pe o mare calmă, cu vânt ușor spre moderat (viteză mică). Cauți simplitate, lejeritate și rezistență. Ai nevoie de un greement din material (Dacron) care îți permite să progresezi fără efort, fără să îți faci griji pentru material. Acest greement este disponibil cu ghiu, catarg, bază, picior catarg, coardă.

GREEMENT MONOFILM

 

Practici în mod consecvent și dorești să te perfecționezi într-un vânt moderat spre puternic. Cauți un greement ușor de manevrat, lent în reacții și plăcut de navigat în planare (la mare viteză). Ai nevoie de un greement din monofilm ușor și lejer. Catargul și ghiul trebuie să aibă mărimi compatibile cu vela.

 

2/ ÎN FUNCȚIE DE GREUTATE

Pentru alunecare optimă, trebuie să iei în considerare greutatea ta. Cu cât greementul este mai mic, cu atât va fi mai manevrabil, mai ușor de scos din apă și de menținut drept. Persoanelor foarte grele le este totuși recomandat să folosească un greement de dimensiuni mari.

Propunem diferite suprafețe de greement: 3 m² , 4.5 m² , 5.5 m² , 6.5 m²​​​​​​​.

                                                  

COPIL : 3 m²                                                    ADULT – 70 KG : 4.5 m²                                ADULT + 70 KG 5.5 m² / 6.5 m²

3/ ÎN FUNCȚIE DE FORȚA VÂNTULUI

Greementul este partea windsurfului care, în funcție de condițiile meteorologice, trebuie adaptată și ajustată. Cu cât vântul este mai puternic, cu atât suprafața velei tale trebuie să fie mai redusă. Cu cât vântul este mai ușor, cu atât suprafața velei trebuie mărită. Pe măsură ce vei câștiga experiență, vei ajunge să alegi suprafețele care îți corespund cel mai bine, în funcție de condiții.
Foarte accesibil, windsurful constă în a aluneca pe apă, împins de vânt. Materialul propus este potrivit atât pentru inițiere, cât și pentru perfecționare, pentru evoluție și senzații garantate !

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020