„Înainte de a aplica tratamentul pe copitele calului tău, curăță-i bine copitele, cu ajutorul unui scobitor. Acesta este o unealta cu un varf de metal, un maner si uneori cu periuta, pentru a indeparta mai bine murdaria din canalele furcutei, din talpa si din jurul potcoavei.

Tratamentele sunt destul de simple, dar trebuie alese în funcție de starea copitelor calului tău.
CALITATEA COPITELOR CAILOR,ÎNFRUMUSEȚARE
– Pentru întreținerea frecventă a copitelor sănătoase pe tot parcursul anului, alege unguente hidratante, negre sau verzi. Acestea ajută la hidratarea și menținerea elasticității copitelor.
– Pentru copite foarte uscate, alege ulei special sau un unguent hrănitor.
– Pentru copite mai moi, alege unguente cu proprietati de intarire. Acestea usucă pereții copitei și previn degradarea  prin exfoliere.
Atenție, chiar daca are proprietati de uscare si intarire, gudronul pur nu se potrivește decât pentru îngrijirea tălpii și a furcuței!
-Dacă furcuțele sunt degradate (au un miros neplacut, chiar intepator, si sunt moi sau vascoase), alege un tratament special creat în acest sens, pentru curatare si dezinfectare, în plus față de îngrijirea obișnuită. Il vei aplica numai pe furcuta si in canalele lateriale si median ale acesteia. Iti recomandam sa porti manusi de protectie, intrucat solutia aceasta poate lasa urme albastre acolo unde este picurata.

Tratamentele pentru copite există sub diferite forme.
Se găsesc în mod clasic, sub formă de borcan cu unsoare de aplicat pe copite, cu pensula.
Dar mai există și geluri și uleiuri pentru evitarea fenomenelor de întărire sau de degradare a produsului, în funcție de sezon.
Pentru aplicare ușoară și depozitare corespunzătoare, orientează-te către tratamentele spray. Atenție zgomotul sprayului poate speria unii cai iar stropii produsi de vaporizator pot lasa pete.
https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/01/a2-5.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/01/a3-4.jpg

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020