Șosetele de alergare se aleg în funcție de 2 criterii: tipul de teren unde are loc cursa sau antrenamentul (șosea sau trail) și calitățile căutate.

1. TIPUL DE TEREN

TRAIL

Anumite modele de șosete asigură un nivel sporit de confort și protecție pe teren accidentat (teren tip TRAL), pentru că protejează gamba împotriva agresiunilor externe și previn riscul de entorse. Sunt special create pentru trail, datorită materialului strâmt și elementelor de protecție prezente pe șosetele mid. Manșoanele de compresie sunt o alternativă la șosetele de compresie pentru trail. Favorizează circulația rapidă a sângelui și diminuează senzația de oboseală și protejează de răni pe parcursul traseului.

ȘOSEA

Șosetele pentru alergare pe șosea trebuie să asigure confort. Materialul fin la atingere, ușor, trebuie să permită evacuarea transpirației. Puteți alege un model de șosete scurte.

2. ALEGEREA ȘOSETELOR ÎN FUNCȚIE DE INTENSITATEA ANTRENAMENTULUI

RESPIRABILITATE

În funcție de condițiile meteo, de nivelul de intensitate, șosetele trebuie să aibă o anumită grosime pentru a elimina în mod eficient transpirația și pentru a îmbunătăți senzația de confort. Întăriturile asigură confort.

COMPRESIA

Șosetele de compresie Kalenji diminuează senzația de oboseală. Obiectivul lor este să reducă vibrațiile.

ȘOSETELE SCURTE

Asigură confort în timpul alergării pe șosea.
Anumite șosete permit un mai mare nivel de confortabilitate și de protecție pe tipurile de teren accidentat de tip TRAL, datorită unei mai bune protecții a gambei împotriva agresiunilor externe și cu o mare prevenire a riscului de entorse. Manșoanele de compresie sunt o altă alternativă ajustată șosetelor de alergare Trail, fiind concepute pentru creşterea performanţei prin reducerea oboselii musculare în timpul antrenamentelor intensive de alergare, în aceeași măsură asigură prevenirea riscului de leziuni pe tipul de teren Trail.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020