CUM SĂ ALEGI O JACHETĂ CĂLDUROASĂ PENTRU DRUMEȚIE ?

Purtată în timpul drumeției sau în timpul pauzei, compactă sau nu, pentru vreme rece sau foarte rece, alegerea jachetei călduroase nu este un proces ușor

TEMPERATURA EXTERIOARĂ,INTENSITATE

Prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui atunci când alegi o jachetă călduroasă este: la ce temperatură o voi utiliza? Toate jachetele noastre călduroase au fost testate pe o scară de temperaturi precise, pentru a garanta confort optim în drumeție. Testele noastre au fost realizate în condiții de mers de 5 km/oră, pe vreme cu vânt ușor de 5 km/oră și cu un echipament de iarnă complet: polar pe dedesubt, pereche de mânuși, pantaloni călduroși, încălțăminte și căciulă.

PE VREME FOARTE RECE (SUB -10 °C)

Optează pentru jachete călduroase mai voluminoase. Umplutura lor este mai mare, asigurând înmagazinarea aerului și oferind protecție mai bună împotriva frigului.

PE VREME RECE (TEMPERATURI PESTE -10°C)

Gama noastră de micro jachete groase este adaptată vremii mai puțin reci. Acestea au o umplutură mai mică, fiind astfel mai ușoare și mai compacte decât jachetele călduroase voluminoase.
Vorbim despre drumeție intensă atunci când aceasta cere un efort susținut (de exemplu pe sol denivelat). Pentru acest tip de drumeție sau pentru cazul în care pleci mai multe zile în drumeție este de preferat să alegi o jachetă călduroasă compactă și ușoară. Compactarea îți permite să o depozitezi într-o husă mică sau în unul din buzunarele jachetei. Se poate transporta ușor în rucsac și ține de cald în momentele de pauză.

Pentru drumeție mai scurtă și mai puțin intensă alege o jachetă non compactă pe care să o porți pe tot parcursul plimbării.

Vezi toate jachetele

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020