Cum să alegi îmbrăcămintea de iarnă pentru copii?

Îți dorești să profiți de zăpadă pentru a merge la schi, dar îți este teamă că afară este prea frig pentru copilul tău care e încă mic? Iată câteva sfaturi utile!

1. Îmbrăcămintea de bază este aceeași, indiferent dacă micuțul tău a început să meargă, stă în cărucior sau în port-bebe

– Un body cu mâneci lungi este ideal. Anumite mărci propun chiar și îmbrăcăminte termică, mai tehnică și mai călduroasă decât cea concepută din bumbac;
– Colanți;
– Un combinezon din polar, purtat drept al doilea strat. Acesta este moale și călduros, iar copiii îl apreciază atât de mult, încât îl poartă chiar și în casă;
– Un combinezon de schi sau de săniuș care trebuie purtat peste combinezonul din polar. Acesta este călduros, impermeabil și ușor, pentru a-i asigura confort copilului tău;
– O căciulă;
– Mănuși;
– Ghete pentru zăpadă, de tipul apreschi (impermeabile și călduroase).

2. Descoperă principiul celor 3 straturi!

Este vorba despre statul de aer care se formează între pielea copilului și combinezonul care îi asigură căldură. Din acest motiv, trebuie să eviți hainele prea mici care riscă să împiedice crearea acestui strat de aer cald. 

Primul strat 

 Primul strat este mulat pe corp și asigură transferul transpirației către celelalte straturi  de îmbrăcăminte. 

Descoperă CATEGORIA DE LENJERIE DE CORP PENTRU SCHI COPII

 

 

Al doilea strat – Stratul de aer cald

Cel de-al doilea strat de îmbrăcăminte asigură căldură. 

Descoperă CATEGORIA DE BLUZE DE SCHI PENTRU COPII

 

 

Al treilea strat – Protecție împotriva elementelor exterioare

Al treilea strat de îmbrăcăminte are rolul de izolare și protecție împotriva vântului, a ninsorii.

Descoperă CATEGORIA DE JACHETE DE SCHI PENTRU COPII

 

 

3. Adaptează îmbrăcămintea la activitatea fizică a copilului

A – În cărucior

Dacă doar plimbi copilul în cărucior, nu ezita să-l învelești cu o păturică pentru a compensa inactivitatea.  

B – În port-bebe

Dacă copilul stă într-un port bebe sau dacă se joacă singur în zăpadă, îi poți regla temperatura corporală prin a-i scoate căciula de pe cap. Atenție, dacă ai un port-bebe ergonomic, trebuie să ai grijă ca acesta să nu-i îngreuneze circulația sanguină. Acest lucru se poate întâmpla mai ales la modelele rigide, unde copilul se poziționează cu fața spre exterior. 

Ceva neobișnuit!

În țările nordice este ceva normal să vezi cărucioare cu copii în fața cafenelelor sau a creșelor. Acolo, este într-adevăr ceva obișnuit să-i adormi pe copii afară, la prânz. Astfel ies din spațiile închise și chiar dorm mai mult, cu condiția de a fi bine înveliți.   

Nu ezita în a proceda precum în țările nordice și alege să-ți plimbi copilul pe vreme rece, pentru a vă bucura împreună de o gură de aer proaspăt!

Cum poți afla dacă copilului tău îi este cald sau rece?

Atinge-i gâtul! Acesta este un loc protejat de frig cu ajutorul hainelor și astfel poți estima dacă  aportul de căldură este suficient sau nu. 

Pe de altă parte, mâinile și fruntea sunt cele mai expuse mediului exterior și, de cele mai multe ori, sunt mai reci, ceea ce îți poate lăsa impresia că copilul nu este suficient de protejat de frig. 

În cele din urmă, gândește-te să nu-ți îmbraci prea mult copilul în timpul călătoriei (cu mașina sau autobuzul) deoarece acest lucru îi poate provoca disconfort și i se va face frig atunci când ajungeți la locul activității. 

Descoperă CATEGORIA DE produse

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (16 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020