Atenție, nu este recomandat să utilizezi un căpăstru de etologie/dresaj natural pentru a lega calul de un inel ! Duritatea corzii ar putea răni calul, dacă acesta se panichează sau dacă se agita si trage spre inapoi.

Este important să alegi mărimea corectă a căpăstrului. Ea se alege în funcție de înălțimea la greabăn a cabalinei.
MATERIALUL,CONFORT,ALEGEREA MĂRIMII POTRIVITE
Căpăstru din chingă: Chinga din polipropilenă asigură un raport bun calitate- preț. Chinga este un material extrem de rezistent, care nu necesită întreținere specială.
Căpăstru din piele: un model mai estetic și la fel de rezistent precum căpăstrul din chingă. Va avea nevoie de mai multă îngrijire și întreținere. Este recomandat ca in timpul transportului sa se foloseasca un capastru din piele, deoarece in cazul in care acesta trebuie indepartat de pe capul calului, este mai usor de taiat.
Căpăstru de etiologie/dresaj natural: un căpăstru foarte rezistent, recomandat pentru a lucra cu calul la sol. Acest căpăstru este echipat cu lesă mai lungă decât a unui căpăstru clasic, ce permite antrenamentul la sol. Cordelina subțire, situată pe punctele sensibile ale fetei calului, permite să i se dea indicații precise în timpul antrenamentului la sol.
Atenție, nu este recomandat să utilizezi un căpăstru etiologic pentru a atașa calul de un inel. Duritatea coardei ar putea răni calul, dacă acesta se panichează sau dacă se agita.

Anumite modele de căpăstru sunt căptușite cu spumă, cu lână naturală sau sintetică, la nivelul cefarului și al botarului, pentru a asigura mai mult confort.
Este important să alegi mărimea corectă a căpăstrului. Se alege în funcție de înălțimea greabănului cabalinei.
Odată ce cunoști această mărime, urmează ghidul nostru, pentru a alege căpăstrul de care ai nevoie.
https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/01/e2-2.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/01/e3-2.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/01/e4-1.jpg

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020