Consumul de energie trebuie compensat. Batoanele energetice sunt concepute pentru a asigura aportul de energie necesar în timpul activității fizice.  Conținutul scăzut de grăsimi fac batoanele ușor de digerat, putând fi utilizate înainte, în timpul sau după efort. Alegerea batonului se face în funcție de nivelul de efort și/sau de momentul în care îl consumi.

 

CÂND SĂ CONSUMI UN BATON ENERGETIC ?

 

ÎNAINTE DE EFORT

Este recomandat să consumi un baton energetic înainte de antrenament. Obiectivul antrenamentului este să fii cât mai eficient posibil pentru a putea progresa. Dacă nu începi antrenamentul cu rezerve energetice mari, nu vei avea parte de un antrenament eficient.

Batoanele de cereale sau biscuiții concepuți pentru sport îți vor asigura un nivel foarte bun de energie. Nu uita să le asociezi cu o hidratare corespunzătoae, ea fiind o prioritate pe tot parcursul activității tale fizice.

 

ÎN TIMPUL EFORTULUI

În timpul efortului, obiectivul nutrițional este de a compensa pierderile hidrice și energetice. Batoanele răspund acestor nevoi energetice. Alegerea batonului se face și în funcție de obiectiv.

Dacă obiectivul este să combați oboseala imediată, te sfătuim să optezi pentru Pasta de fructe.

Dacă obiectivul tău este să îți păstrezi rezervele energetice, optează pentru batoane de tip Ultra bar.

În faza de recuperare, există mai multe obiective :

  • Compensarea pierderilor hidrice, energetice și minerale;
  • Ajută musculatura să se recupereze.

Batoanele proteice asociate unei hidratări corespunzătoare satisfac o mare parte a nevoilor unui sportiv. Acestea cuprind carbohidrați pentru a aduce aportul de energie și proteine necesare în recuperarea musculară.

Consumul de energie fizic trebuie compensat. Batoanele energetice sunt concepute pentru a asigura aportul de energie necesar în timpul activității fizice. Conținutul scăzut de grăsimi fac batoanele ușor de digerat, putând fi utilizate înainte, în timpul sau după efort. Alegerea unui baton se face în funcție de nivelul de efort și/sau de momentul în care îl consumi.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020