CUM SĂ ALEGEȚI MINGILE DE TENIS?

Cum să alegeți mingile de tenis?

Practică ocazională sau intensivă? Mai degrabă o minge de învățare sau una cu presiune? Alegerea mingilor de tenis este una importantă, urmați ghidul pentru a înțelege mai bine caracteristicile acestora.

Alegerea mingilor de tenis se va face în funcție de diferite elemente: nivelul practicii, timpul petrecut pe teren, precum și caracterul tehnic al produsului.

CUM SĂ ALEGEȚI MINGILE DE TENIS?

1. Nivelul practicii – mingile de învățare

Mingile de învățare sunt perfecte pentru copiii începători sau adulții care de abia descoperă tenisul. Este necesar să alegeți mingea în funcție de vârstă și de înălțimea de săritură dorită.

1.1. MINGE DE SPUMĂ, PLASTIC, SAU DIN PÂSLĂ DE TIP ROȘU
Mingile de spumă, plastic sau din pâslă de tip roșu sunt ideale pentru copii de la 4 la 6 ani. Au o înălțime ricoşeului de aproximativ 25 % față de o minge clasică.

1.2. MINGE DIN PÂSLĂ DE TIP PORTOCALIU
Mingile din pâslă de tip portocaliu sunt ideale pentru copii între 7 și 9 ani. Au o înălțime a ricoşeului de aproximativ 50 % față de o minge clasică.

1.3. MINGE DIN PÂSLĂ DE TIP VERDE
Mingile din pâslă de tip verde sunt ideale pentru copii de peste 9 ani. Au o înălțime a ricoşeului de aproximativ 75% față de o minge clasică. Sunt de asemenea ideale pentru adulți care debutează în tenis.

CUM SĂ ALEGEȚI MINGILE DE TENIS?

2. Nivelul practicii – mingile cu presiune

Există două tipuri de mingi cu presiune: mingea de antrenament și mingea de competiție. Alegerea acestor mingii se va face în funcție de așteptările dvs. în ceea ce privește senzația, calitatea săriturii și controlul mingii.

2.1. MINGI DE ANTRENAMENT CU PRESIUNE
Mingile de antrenament cu presiune sunt compuse dintr-un miez de cauciuc și o  pâslă sintetică care oferă un sentiment de joc bun. După cum sugerează și numele, această minge va fi ideală pentru antrenament.

2.2. MINGI DE COMPETIȚIE CU PRESIUNE
Mingile de competiție cu presiune au un miez de cauciuc și o pâslă naturală, care le oferă o foarte bună longevitate, un control maximal, și o săritură de calitate.

CUM SĂ ALEGEȚI MINGILE DE TENIS?

3. Durata practicii

Alegerea mingii de tenis va depinde, de asemenea, de timpul dvs. de practică, care este împărțit în trei categorii: ocazional, consecvent și intensiv.

3.1. JUCAȚI TENIS OCAZIONAL
Aveți nevoie în primul rând de mingi cu care se joacă ușor, rezistente și cu o săritură adaptată la nivelul dvs. Deci, aveți nevoie de mingi lente, fără presiune.

3.2. JUCAȚI TENIS CONSECVENT
Căutați, prin urmare, mingi care rezistă în timp. Trebuie să aibă de asemenea o calitate bună a ricoşeului. Veți avea nevoie de control în timpul loviturilor. Deci, aveți nevoie de mingi cu presiune.

3.3. JUCAȚI TENIS INTENSIV
Aveți nevoie, în primul rând, de mingi cu o calitate excelentă a ricoşeului. Trebuie să fie de asemenea rezistente în timpul schimburilor și să aibă o săritură adaptată nivelului vostru. Aveți nevoie de mingi cu structură din cauciuc și înveliș din pâslă de cea mai bună calitate.

CUM SĂ ALEGEȚI MINGILE DE TENIS?

4. Eric - șef de produs tenis

O practică consecventă de tenis implică jocul cu mingi de competiție, pentru senzații mai bune și durabilitate foarte bună. Mingile de competiție sunt compuse în mare parte din pâslă naturală și cauciuc natural. Acesta este cazul mingilor de tenis de tip TB920, mingi folosite de jucatorii profesioniști la Moselle Open. Dacă am vreun sfat de oferit, este acela de a juca cu ,,mingii de competiție” pentru un joc mai plăcut.