CUM SĂ ALEGEŢI ÎNCĂLŢĂMINTE PENTRU BABY GYM

 

V-ați înscris copilul la un curs de baby gym sau doriți să îl echipați pentru gimnastica școlară? Descoperiți cum să alegeți încălțămintea adaptată ce îl va însoți în antrenamentul său sportiv.

Alegerea pantofilor pentru copii pentru sala de gimnastică se bazează pe patru criterii principale: aderența, ușurința de încălțare, flexibilitatea și asistența dezvoltării psihomotorii. Depinde de dvs. să evaluați fiecare dintre ele în funcție de morfologia piciorului copilului dumneavoastră și de cerința dumneavoastră de confort!

ADERENŢA

Pentru a împiedica alunecarea copilului în timpul cursului, cu sau fără acționare (grinzi, plan înclinat etc.), talpa trebuie să fie etanșă și echipată cu întăriri față / spate.

UŞURINŢA ÎNCHIDERII

Pentru ca cel mic să se poată descurca ca un adult, unele încălţări au o deschidere în partea de sus și o “toartă” auto aderentă. Un alt sfat: cercurile mici îi vor permite să găsească cu ușurință piciorul drept și piciorul stâng: Imposibil pentru el să greșească!

FLEXIBILITATEA

O talpă moale va permite pantofului să urmărească mișcările piciorului copilului dvs. în timp ce îl va ține lipit de sol.

ASISTENŢA DE DEZVOLTARE PSIHOMOTORIE

Plimbarea desculță este mai bună pentru copii, ceea ce permite învățarea și recunoașterea senzațiilor tactile. Nervii de sub picior ajută la determinarea locului în care trebuie distribuită greutatea corporală pentru un echilibru adecvat. De aceea, o bună încălţăminte pentru sala de gimnastică trebuie să reproducă acea senzaţie de desculț. Cum? Cu ajutorul unei tălpi subțiri, ultra-moi și anti-alunecare. Acest tip de talpă va permite copiilor să-și dezvolte echilibrul, abilitățile motorii și coordonarea fără restricții, protejându-le în același timp de suprafețele reci sau periculoase.

 

Total
12
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020