fbpx

Alegerea unei perechi de încălțăminte pentru trail se face în funcție de 3 criterii: tipul de teren, frecvența utilizării si greutatea alergătorului.

1/ TIPUL TERENULUI,,,,2/ FRECVENȚA UTILIZĂRII,,,,3/ GREUTATEA ALERGĂTORULUI,,,
Kalenji propune diferite modele de încălțăminte, în funcție de natura terenului.,,,,Kalenji propune o întreagă gamă de încălțăminte, pentru diferite utilizări. Unele modele sunt concepute pentru a fi utilizate zilnic, de alergători pasionați, iar altele sunt create pentru o utilizare mai puțin frecventă. Un exemplu îl constituie modelele de competiție, care sunt concepute pentru a optimiza performanța alergătorului și nu pentru a rezista pe o perioadă îndelungată, în condițiile unui antrenament intens. De aceea, este important să alegi modelul care ți se potrivește.,,,,Anumite modele sunt concepute pentru a susține orice greutate, în timp ce altele sunt destinate doar pentru alergători cu o greutate mică. Cel din urmă este și cazul modelelor de competiție.
Astfel, înainte de a alege o pereche de încălțăminte, acordă atenție și acestor factori.,,,
,Pentru drumuri netede sau șerpuite, cu mici denivelări sau cu posibile traversări rutiere.,Pentru trasee stâncoase montane,Pentru trasee instabile și noroioase,,Pentru utilizare ocazională,Pentru utilizare consecventă,Pentru utilizare intensivă,,PENTRU ALERGĂTORI CU GREUTATE MAI MICĂ DE 75 KG,PENTRU ALERGĂTORI CU GREUTATE ÎNTRE 75 KG ȘI 90 KG,PENTRU ALERGĂTORI CU GREUTATE MAI MARE DE 90 DE KG
,Dacă alergi pe drumuri netede sau șerpuite, cu mici denivelări, alege o încălțăminte confortabilă, flexibilă cu caneluri ce ușurează mișcarea piciorului. Se recomandă alegerea unei încălțăminte cu crampoane de aproximativ 4 cm sau mai mult, pentru polivalență.,Dacă alergi pe trasee stâncoase de munte, cu altitudini diferite, alege o încălțăminte cu nivel foarte bun de amortizare, pentru a atenua șocurile apărute pe parcursul coborârilor lungi.
Acordă atenție și tipului de talpă, întrucât aceasta trebuie să asigure aderență bună pe terenurile instabile și stâncoase. Se recomandă alegerea unei încălțăminte cu crampoane de 5 mm și cauciuc aderent, pentru confort în orice situație.
Fața cu protecție împotriva pietrelor asigură și ea rezistență și este ideală pentru utilizare pe astfel de trasee.,Pentru terenurile instabile sau noroioase, alege o pereche de încălțăminte ce asigură o aderență optimă. Încălțămintea trebuie să dispună de crampoane de minimum 5 mm, pentru eliminarea ușoară a noroiului. De altfel, fața cu protecție anti-pietre îți va permite să atenuezi eventualele șocuri.,,Încălțăminte concepută pentru alergare o dată- de douoă ori pe săptămână.,Alege un model care să îți permită să alergi de 2-3 ori pe săptămână.,Dacă practici alergarea la nivel intensiv, alege un model special conceput pentru sesiuni de alergare de mai mult de 3 ori pe săptămână. Atenție, însă, la modelele pentru competiție, care sunt create special pentru a favoriza performanța sportivului, dar și la modelele specifice unei singure alergări pe săptâmână, care nu sunt concepute pentru un antrenament constant.,,Majoritatea modelelor sunt concepute pentru alergătorii cu o greutate mai mică de 75 kg, inclusiv modelele pentru competiții.,O mare parte a modelelor de încălțăminte sunt concepute pentru alergătorii cu greutate între 75 și 90 de kg. Din această categorie nu fac parte modelele pentru competiție, rezervate alergătorilor cu mai puțin de 75 kg.,Nu toate modelele sunt potrivite, este important să acorzi o atenție sporită modelelor specifice, pentru a alege încălțămintea ideală.
,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/03/courir-sans-risque2-400-3-1.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/03/picto_sentiers_rocailleux-1.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/03/picto_chemins_boueux-1.jpg,,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/03/picto_occasionnel_1-2.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/03/picto_regulier_2-2.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/03/picto_intensif_1-2.jpg,,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/03/picto_-75kg-1.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/03/picto_75kg-1.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/03/picto_90kg-1.jpg

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 3,40 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*