CICLISMUL ÎN ORAȘ IARNA (1/2) – CE ECHIPAMENTE SĂ ALEGEȚI ?

Înfruntați vremea rea și continuați să pedalați chiar și atunci când termometrul scade sub 0 ° C! Iată un scurt rezumat al echipamentelor esențiale pentru a vă deplasa în oraș în timpul iernii, indiferent de condițiile meteorologice …

TOATE SFATURILE NOASTRE

PROTEJAȘI-VĂ CONTRA FRIGULUI CU ÎMBRĂCĂMINTE PENTRU CICLISM CĂLDUROASĂ ȘI RESPIRANTĂ

Trebuie, desigur, să alegeți haine călduroase de ciclism pentru a circula pe bicicletă în timpul iernii. Cu toate acestea, nu uitați că echipamentul trebuie să fie respirabil, mai ales dacă intenționați să călătoriți mai mulți kilometri.

 JACHETĂ CĂLDUROASĂ ȘI ARTICOLE DE PURTAT SUB HAINE

Purtați o jachetă călduroasă, respirantă și impermeabilă pentru a circula pe bicicletă în timpul iernii. Pentru a păstra căldura și pentru a vă proteja de frig, soluția cea mai eficientă este utilizarea inteligentă a 3 straturi de îmbrăcăminte.

Purtați o bluză călduroasă și respirantă care menține căldură și elimină transpirația. Peste, adăugați o bluză de tip polar, care vă izolează de frig, și în cele din urmă, o jachetă impermeabilă ce vă protejează și împotriva vântului. Combinația acestor trei straturi vă oferă o eficiență maximă.

 MĂNUȘI PENTRU CICLISM

Mănușile sunt aliați importanți în lupta împotriva frigului! Mâinile sunt unele dintre cele mai sensibile părți ale corpului la temperaturi scăzute, în special în ciclism. Mănușile vă împiedică să aveți senzația de frig și, mai ales, vă permit să frânați eficient fără să aveți degetele amorțite. Pentru cei mai precauți, alegeți mănuși din piele sau neopren și deplasați-vă fără să simțiți cel mai mic frison.

 CASCĂ INTERIOARĂ, EȘARFĂ SAU GULER PENTRU CICLISM

Extrem de sensibile la frig, capul, urechile și gâtul ar trebui să fie protejate dacă circulați cu bicicleta în oraș în timpul iernii.  Pentru a vă proteja gâtul, purtati o eșarfă care împiedică vântul și frigul să intre în gulerul jachetei.

Sfatul nostru: un guler pentru ciclism sau o cagulă vă permit să vă protejați ușor gâtul, urechile sau capul. Sunt accesorii compacte, versatile și foarte convenabil de utilizat, inclusiv cu o cască de bicicletă.

 OCHELARI PENTRU CICLISM

Unii oameni au ochii sensibili. Protejați-vă ochii de frig și vânt cu ochelari pentru ciclism. Trebuie să vă asigurați o vizibilitate excelentă în orice condiții meteorologice pentru o călătorie urbană sigură.

Aveți grijă, nu vă supra-echipați pentru a vă proteja de frig. Riscați să ajungeți transpirați la locul de muncă sau la întâlnirea dvs.! Nu ezitați să îndepărtați un strat de îmbrăcăminte în caz că vă e prea cald în timpul pedalării.

PROTEJAȚI-VĂ ÎMPOTRIVA PLOII CU ÎMBRĂCĂMINTE IMPERMEABILĂ PENTRU CICLISM

Mai neplăcută decât frigul, ploaia este cel mai demotivant element pentru a pedala în timpul iernii. Cu toate acestea, odată dotați cu echipamentele pentru ciclism adecvate , nu simțiți aproape nici un disconfort. Vă deplasați uscat și confortabil sub echipamentul vostru impermeabil.

Pentru a vă proteja de ploaie când sunteți pe bicicletă, trebuie să aveți întotdeauna cu voi o pelerină impermeabilă. Este un accesoriu compact care vă acoperă complet fără a vă încurca mișcările. Dacă preferați o ținută mai strâmtă, utilizați o jachetă impermeabilă, suprapantaloni impermeabili și protecție de încălțăminte. Rucsacul pentru ciclism sau pungile impermeabile sunt, de asemenea, accesorii esențiale împotriva ploii, dacă aveți nevoie să transportați articole personale sau profesionale.

CONSULTAȚI PROGNOZELE METEO PENTRU A ȘTI CUM SĂ VĂ ECHIPAȚI

Faceți-vă obiceiul de a urmări prognoza meteo pentru a cunoaște evoluția vremii în ziua respectivă și pentru a vă pregăti corespunzător. Aversele pe final de după-amiaza pot fi neplăcute dacă sunteți pe bicicletă, și nu v-ați gândit să vă luați pelerina de ploaie dimineața!

Odată bine echipați, descoperiți sfaturile noastre pentru a vă deplasa în siguranță (link-ul de adăugat) pe bicicletă în zonele urbane, iarna.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 4,80 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020