Iată-ne în plină vară. Este important să îți refaci stocul de produse de protecție solară. Iată 8 întrebări cu răspunsuri simple care îți sunt utile atunci când te pregătești pentru o sesiune la soare.

 

Este suficientă crema solară pentru a te proteja de soare?

Desigur că este important să utilizezi o cremă solară, într-o cantitate considerabilă, în funcție de tipul tău de piele, de activitățile tale, fiind necesară în mod obligatoriu reaplicarea acesteia pe piele, însă trebuie de asemenea :

  • Să te protejezi cu ochelari și haine adecvate
  • Să eviți orele de vârf (12 -16h)
  • Să te expui progresiv la soare

 

Dacă am o umbrelă de soare, trebuie să mă protejez de UV?

Pe plajă sau la munte, pe nisip sau atunci când este zăpadă, este important să te projezi de razele puternice ale soarelui. Chiar dacă stai la umbră sub o umbrelă, este recomandat să utilizezi un produs de protecție solară în funcție de tipul tău de piele.

Mă bronzez oricum cu o protecție solară?

Utilizează un produs de producție solară adaptată tipului tău de piele, care să nu te împiedice să te bronzezi. Acesta permite un bronz progresiv și îți protejează pielea de razele UV.

Piele bronzată, piele mai bine protejată ?

Fie că ai o piele mai mult sau mai puțin bronzată, soarele este întotdeauna periculos. Prin urmare, este necesar să aplici o protecție solară adecvată în funcție de tipul tău de piele și de nivelul de bronz.

Ești mult mai expus la razele soarelui atunci când ești  la plajă decât la munte?

Expunerea la soare la munte intră în categoria expunerilor extreme, mai ales la altitudine. În timpul iernii, zăpada acționează ca o oglindă și reflectă razele soarelui.

Ești protejat mai mult în apă de razele soarelui?

Apa nu te protejează de razele soarelui. Apa are o putere de reverberație puternică, care te expune și mai mult la razele UV. Optează în acest caz pentru o cremă solară foarte rezistentă la apă.

Hidratarea pielii îți păstrează bronzul, adevărat sau fals?

Expunerea la soare îți poate usca pielea. O hidratare corespunzătoare îți păstrează bronzul pentru o perioadă mai îndelungată.

Este necesar să mergem înainte la un solar?

Nu! Solarul emite raze UVA care pot cauza îmbătrănirea prematură a pielii și favorizează apariția cancerului de piele. După Santé Canada, într-un solar ne expunem la radiații cu până la 5 ori mai puternice decât cele ale luminii directe a soarelui.
Iată-ne în plină vară. Este important să îți faci stocul de protecție solară. Iată 8 întrebări-răspunsuri simple de care să profiți atunci când te pregătești pentru o sesiune la soare.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (9 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: May 6, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020