Activitate sportivă care ajută la pierderea kilogramelor, mersul sportiv, rapid sau nordic, este uneori o modalitatea excelentă pentru a-ți îmbunătăți silueta. Este adevărat, acest sport de anduranță îți permite să îți păstrezi greutatea ideală.

 

1 – DURATA SESIUNILOR: CU CÂT MERGI MAI MULT, CU ATÂT ARZI MAI MULTE CALORII!

Cu cât efortul este menținut în timpul sesiunii, cu atât mușchii tăi vor folosi mai multă energie. Mersul este un sport de anduranță, de aceea este important să alergi mai repede, mai ales dacă dorești să pierzi în greutate.

În timpul unei efort fizic, organismul utilizează două surse de energie: zahărul (glucidele) și grăsimile (lipidele). La începutul antrenamentului, corpul  se va folosi de zaharuri pentru a alimenta mușchii, iar apoi  va folosi grăsimile care reprezintă sursa noastră de energie.

Pentru a slăbi în mod eficace datorită mersului sportiv, sesiunile tale trebuie să depășească 30 de minute.

 

2 – VITEZA TA DE MERS : ATUNCI CÂND TEHNICA PERMITE SĂ ARZI MAI MULTE CALORII !

Atunci când mergi mai repede în timpul sesiunii tale,  mușchii solicitați în timpul mersului îți vor cere mai multă energie. Pentru a şti câte calorii ai consumat timp de o oră, cel mai important factor este să știi viteza la care mergi:

 

  • la 5KM/H, 240 calorii consumate
  • la 6KM/H, 300 calorii consumate
  • la 7,5KM/H, 380 calorii consumate

( atenție: aceste cifre au un titlu indicativ și pot varia de la o persoană la alta)

 

Pentru a mergi mai repede, este necesar să cunoști câteva tehnici ale mersului sportiv: mișcarea corectă a picioarelor și mișcarea brațelor. Cu aceste tehnici îți vei solicita mai mult  mușchii corpului!

 

3 – NEVOIA DE ENERGIE!

Reprezintă ceea ce numim  <<metabolismul bazal >>. În funcție de greutate, vârstă, înălțime, corpul uman are nevoi diferite pentru a asigura funcțiile vitale și pentru a consuma cât mai puțină energie.

« Un kilogram sau două în plus nu trebuie să impună un regim foarte strict. O alimentație sănătoasă și sesiuni regulate de mers sportiv reprezintă o soluție excelentă.. » – Dr. Bacquaert, IRBMS.

Mersul sportiv este recomandat, deoarece solicită ansamblul mușchilor, având un impact pozitiv asupra masei tale musculare: îți vei dezvolta mușchii și vei arde mai multe calorii chiar şi în repaus!
Activitate sportivă care ajută la pierderea kilogramelor, mersul sportiv, rapid sau nordic, este uneori o modalitatea excelentă pentru a îți îmbunătăți silueta. Este adevărat, acest sport de anduranță, îți permite să îți păstrezi greutatea ideală.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020