Yoga face parte din comorile ascunse care impun ritmul în viața a milioane de persoane din lume. De la apariția sa în India antică acum mai bine de 5000 de ani, yoga s-a dezvoltat constant. Astăzi există o gamă impresionantă de stiluri. Există cu siguranță un tip de yoga pentru fiecare !

YOGA UȘOARĂ SAU DE RELAXARE

Tipurile de yoga ușoară sau de relaxare se adresează tuturor persoanelor de toate vârstele, pentru menținere în formă și flexibilitate ! Se adresează tinerilor activi sau pensionarilor care își doresc să obțină o stare de bine, mamelor care au nevoie să se relaxeze sau celor care s-au oprit din practicarea unui sport și doresc să reînceapă ușor și fără riscuri pentru corp.

CE TIP DE YOGA?

Hatha yoga : este cel mai răspândit tip de yoga în Occident. Este ideală pentru a-ți relaxa corpul prin mișcări ușoare după o zi de lucru, pentru detensionare și pentru îmbunătățirea calității somnului. Se bazează pe un exercițiu de respirație (pranayama), pe posturi în picioare sau șezut (asane) și răsuciri.

Nidra yoga : este vorba despre cel mai relaxant tip de yoga, care se aseamănă cu sofrologia. Este foarte eficientă pentru a face față stresului. Se bazează pe exerciții de concentrare și respirație.

Yoga regenerativă : este o disciplină în care se acordă multă importanță exersării posturilor. Acestea sunt menținute mult timp, pe muzică. Acest tip de yoga este foarte benefic pentru recuperare, asigură flexibilitatea corpului. Este ideal pentru persoanele în fază de reeducare sau pentru femeile însărcinate.

YOGA DINAMICĂ

Exigentă din punct de vedere fizic, yoga dinamică se adresează persoanelor mai tinere și cu o condiţie bună de sănătate. Este potrivită pentru toţi cei care practică deja un alt sport precum alergarea, scufundări, surf, dans – care necesită multă concentrare, flexibilitate, rezistență. Yoga este foarte benefică în completarea altor activități sportive și există din ce în ce mai mulți sportivi de înaltă performanță care încep să practice yoga pentru a-și crește performanțele. Tinerii care încep o viață activă sau adolescenții vor fi de asemenea captivați de această disciplină care le permite să se elibereze de stres și să își recapete energia.

CE TIP DE YOGA ?

Ashtanga : acest tip de yoga se bazează pe o serie de posturi care se înlănțuie într-un ritm susținut. Utilizează tehnici diferite de respirație (Ujjai + Vinyasa). Foarte dinamică, asigură purificarea organismului și ajută la eliminarea toxinelor.

Hot Yoga : inspirată de bikram yoga după numele fondatorului său, acest tip de yoga propune ședințe de 1 oră 30 într-o sală încălzită la 40 de grade. Aceste cursuri atrag persoanele care doresc să se miște, să devină mai flexibile și să transpire, dar și persoanelor care doresc să piardă în greutate.

Vinyasa yoga : din punct de vedere etimologic, Vinyasa este un cuvânt sanscrit care înseamnă sincronizarea mişcărilor cu respiraţia.Este mai creativ şi mai liber decât Ashtanga yoga, înlănţuirea posturilor pe un ritm dinamic făcându-se în funcţie de experienţa practicantului.

Iyengar : este un tip de yoga foarte solicitant fizic şi postural, căruia i se asociază un exercițiu important de respirație. Pentru a atinge perfecțiunea posturilor, yoghinii se folosesc de chingi, cărămizi, pereți, etc.

Cunoști acum tipurile principale de yoga existente și asta te va ajuta să alegi mai bine tipul de yoga care ți se potrivește. Este vorba doar despre un eșantion de diferite practici, metodele sunt mult mai numeroase și se dezvoltă în continuu! Este rândul tău să meditezi asupra celei mai potrivite alegeri!
Yoga face parte din comorile ascunse care ritmează viața a milioane de persoane din lume. De la apariția sa în India antică acum mai bine de 5000 de ani, diferite tipuri de practică s-au dezvoltat constant. Astăzi există o gamă impresionantă de metode.
CE TIP DE YOGA SĂ ALEGI?

Tinerii care încep o viață activă sau adolescenții vor fi de asemenea captivați de această disciplină care le permite să elibereze stresul și să își recapete energia.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020