Cadouri pentru tați: Idei cu care nu poți da greș

Un tată este mereu lângă tine și de fiecare dată va încerca să te apere, indiferent de vârsta pe care o ai. În copilărie, te ajută să te ridici atunci când cazi, în adolescență îți oferă sfaturi de viață, iar când ajungi să fii alături de propria ta familie, veți juca împreună șah sau veți povesti diverse pe terasa casei unde ai copilărit. 

Fiindcă este mereu aproape de tine, vei dori să-i oferi un cadou de mulțumire de fiecare dată când este ziua lui de naștere sau când sunteți în preajma celor mai frumoase sărbători din an. Vei vrea să-i oferi un dar original, care să-i aducă zâmbetul pe buze și să-i amintească mereu de tine. 

Alegerea cadoului devine cu adevărat o provocare atunci când el înaintează în vârstă, ideile sunt tot mai puține și nu știi dacă să-i oferi ceva simbolic sau să-i dăruiești un lucru de care se poate folosi. În acest articol vei putea găsi inspirația de care ai nevoie.

Cuprins
 1. Cum trebuie sa fie cadoul perfect pentru tata?
 2. Idei de cadouri pentru tați în funcție de ocazie

  1. Idei de cadouri pentru ziua de naștere a tatălui
  2. Idei pentru cadoul perfect de Crăciun pentru tătici
  3. Idei de cadouri perfecte pentru tătici de Paște
 3. Sfaturi practice de alegere a cadourilor – Cum decizi ce daruri să îi faci tatei

1. Cum trebuie sa fie cadoul perfect pentru tata?

În primul rând, pentru a reuși să alegi darurile potrivite pentru tatăl tău, trebuie să ții cont de niște parametri deosebit de importanți din spatele acronimului P.O.C, adică să fie Practice, Originale și Consistente. 

Cadourile pentru tați trebuie să fie utile, pentru că, odată cu vârsta, bucuria de a primi lucruri de care se pot folosi este mult mai mare. Poți adăuga originalitate lucrurilor practice foarte ușor, mai ales dacă implică efectuarea unei activități recreaționale sau dacă necesită testarea abilităților. Consistența este și ea o condiție foarte importantă, pentru că persoanele cu mai mult de 30 de primăveri nu vor fi încântate de clasicul și clișeicul pachet de cafea ambalat cu dichis alături de o cutie de bomboane.

2. Idei de cadouri pentru tați în funcție de ocazie

Cu siguranță ai ajuns să-l cunoști foarte bine, astfel încât să știi ce-i place și ce nu, așa că fii original și oferă-i un cadou unic în funcție de ocazie.

2.1. Idei de cadouri pentru ziua de naștere a tatălui

Până la vârsta de 50 de de ani, gândirea majorității bărbaților este focusată asupra obținerii succesului în carieră și a întreținerii familiei, având o viziune mai amplă referitoare la  mai multe aspecte ale vieții. Un tată ce este aproape de a împlini jumătate de secol este foarte activ și iute, dar cu prea puțin timp la dispoziție pentru pasiunile care îl fac să fie fericit. Așadar, cel mai bun cadou ar fi un lucru care să-l facă să evadeze zilnic din bucla repetitivă serviciu-acasă.

Iată câteva idei de cadouri pentru tați:

 • Un traseu cu bicicleta este alegerea ideală pentru un tată activ, dornic de mișcare în aer liber, și ce surpriză este mai frumoasă decât o cursieră nouă, cu care să pornească în drumeție alături de tine? Pregătește din timp totul și echipează-te corespunzător, pentru că părintele tău se va bucura să te vadă responsabil. Vei avea nevoie de un bidon cu apă, geacă impermeabilă (în caz că se strică vremea), cască de protecție, genunchiere, încălțăminte confortabilă și multă voie bună.

De ce ai nevoie pentru această surpriză:

 • Dacă obișnuiești să-ți vizitezi casa părintească în fiecare sfârșit de săptămână, atunci cel mai potrivit cadou pentru aniversarea tatălui tău este ceva ce ar trebui să vă facă să petreceți mai mult timp împreună, cum ar fi un coș și o minge de baschet sau un set nou de rachete pentru tenis.

Inelul de baschet se poate monta foarte ușor chiar și în living, dacă este suficient de spațios și te vei asigura că nu vei da peste obiectele cu valoare sentimentală ale mamei tale. Nu vrei să se supere, așa că cel mai bine este să amenajezi împreună cu tatăl tău un loc în grădină, unde să vă distrați într-o după-amiază de duminică, savurând o băutură rece.

De partea cealaltă, tenisul este indicat chiar și atunci când vremea de afară nu este de partea voastră. Poți veni cu propunerea de a închiria pentru câteva ore un teren sintetic, care este acoperit. Bineînțeles, dacă și condițiile meteo sunt de partea ta, cel mai bine ar fi să profitați de spațiul în aer liber pentru această activitate.

2.2. Idei pentru cadoul perfect de Crăciun pentru tătici

cadou-craciun-tati

Când erai mic/ă, tatăl tău îți oferea în dar de Crăciun jucăriile tale preferate pentru a vă bucura împreună în fața bradului împodobit. De data aceasta, trebuie să-l răsplătești pentru tot ce a făcut pentru tine și să-i dăruiești un cadou pe care să nu-l uite niciodată.

Iată câteva idei de cadouri de Crăciun:

 • Dacă locuiește la bloc, dar, totuși, adoră natura și să grădinărească, cel mai potrivit cadou pentru el ar fi un bonsai. S-ar bucura ascultând muzică lui preferată pe balcon, în timp ce îngrijește arborele miniatural
 • Haine călduroase pentru a face față temperaturilor scăzute din termometre (fular, mănuși, bluze de corp etc.)
 • Un șemineu electric, montat în sufragerie, în față căruia, alături de tatăl tău și restul familiei, puteți savura băuturile calde preferate și să povestiți
 • Un rucsac pentru călătorii
 • O mulineta pentru undiță și alte accesorii de pescuit
 • Un telefon sau o tabletă nouă, pentru a ține pasul cu tehnologia
 • Un card cadou de cumpărături, lăsându-l pe el să își aleagă ce dorește
 • O lampă cu sare de Himalaya, aceasta având numeroase beneficii pentru sănătate
 • O colecție de filme românești în format DVD, pe care le poate urmări oricând dorește
 • Un trofeu personalizat cu mesajul „Titlul de cel mai bun tată se acordă lui…”
 • Un pedometru, care să-l motiveze să își atingă obiectivul zilnic prin exerciții fizice

Exemple de astfel de cadouri:

Dacă este pasionat de drumeții, atunci va avea nevoie cu siguranță de o pereche de ghete pentru iarnă, precum cele de mai jos:

2.3. Idei de cadouri perfecte pentru tătici de Paște

Dacă în perioada de iarnă este așteptat cu mare nerăbdare vestitul Moș Crăciun, în preajma sărbătorilor de Paște, iepurașul drăgălaș este în centrul atenției. În fiecare an aproape, această zi se sărbătorește la o dată diferită. Acest lucru, însă, nu trebuie să te descurajeze în momentul în care vrei să alegi un cadou pentru tatăl tău, pentru că totul este la fel de ușor. Trebuie să ții cont de pasiunile lui și de ce anume ar avea nevoie. 

Câteva idei de cadouri pentru tatăl tău:

 • Un stilou cu peniță de aur sau un portofel din piele. Aceste accesorii îl vor impresiona extrem de mult, pentru că, prin ele, imaginea lui la locul de muncă se va îmbunătăți considerabil și va fi mândru să spună că le-a primit cadou de la tine
 • Un grătar electric, pentru a găti în grădină. Astfel și mama va fi mulțumită, pentru că nu va mai face miros de mâncare în casă
 • Echipament sportiv pentru alergat (încălțăminte sport, pantaloni, tricou)
 • Abonament la o sală de fitness sau de înot pentru efectuarea unor proceduri benefice pentru sănătate
 • Un acvariu de pești, la care se va uita zâmbind în fiecare dimineață când va savura cafeaua alături de mama ta
 • Un aparat de fotografiat de ultimă generație, pentru cele mai reușite cadre cu familia
 • Haine noi pentru sezonul cald sau, de ce nu, haine pentru sezonul rece, aflându-se la reducere în această perioada din an
 • Un scaun de birou cu suport pentru picioare, pentru a se relaxa în timp ce lucrează la birou
 • O trusă de scule, pentru a meșteri orice își dorește

Fiindcă în perioada de Paște, temperaturile sunt ideale pentru a petrece timpul în natură și dacă tatăl tău este pasionat de vânătoare, atunci poți să-i oferi cadou un întreg set vestimentar, de la jachetă impermeabilă și pantaloni de stepă, până la cizme înalte de protecție, bretele și centură de camuflaj pentru depozitarea accesoriilor. 

3. Sfaturi practice de alegere a cadourilor – Cum decizi ce daruri să îi faci tatei

 • Să nu îți fie frică să investești. Poate vei avea intenția să aloci un anumit buget, destul de limitat, dar trebuie să te gândești că nici tatăl tău, cel mai probabil, nu a refuzat să cheltuiască puțin mai mult pentru tine. Ți-a oferit tot ce aveai nevoie și când aveai nevoie, așa că nu trebuie să îți fie teamă dacă vei depăși targetul impus de tine;
 • De cele mai multe ori, un tată își dorește un lucru de care se poate folosi, nu doar simple obiecte care să sfârșească în cotloanele dulapurilor. Cere sfatul mamei tale, pentru că ea petrece cel mai mult timp cu tatăl tău și va ști cu siguranță de ce are nevoie. Te va sfătui cu mare drag;
 • În primul rând, orice cadou pe care îl vei oferi trebuie să vă facă să petreceți cât mai mult timp împreună. De aceea, un nou joc de societate este soluția cea mai potrivită. Este interactiv și va închega legăturile dintre voi;
 • Cel mai practic dar pe care îl poți oferi este ajutorul tău în gospodărie. Poate că nu îți va cere acest lucru, pentru că știe că ai obligații de serviciu și nu vrea să te deranjeze, dar cu siguranță va aprecia foarte mult dacă într-o sâmbătă dimineață îl vei vizită fără să-l anunți și veni cu propunerea de a meșteri împreună. Dacă locuiește la casă, mereu își va găsi de lucru, așa că ai la ce să-l ajuți și cu siguranță te va răsplăti pentru ajutor;

Cândva, un bătrân a spus că cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodată a fost copilul lui, pentru că l-a făcut să fie bunic, apoi străbunic și chiar stră-străbunic. Ce poate fi mai sublim de atât, când poate să-și privească nepoții și strănepoții cum strigă de bucurie atunci când vin în vizită? Nu contează dacă este gălăgie, pentru că tatăl tău cel mai fericit în acele momente. Până atunci, însă, micile daruri cu care îl poți surprinde îi arată cât de mult înseamnă pentru tine.

Poate că aceste cadouri nu vor fi suficiente să mulțumești tatălui tău pentru toată dragostea pe care ti-a oferit-o și pentru toate sacrificiile pe care le-a făcut. De aceea, înainte de toate, cel mai important cadou este familia. Așadar, petreceți cât mai mult timp împreună.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*