
Rezistența apei este de 15 ori mai mare decât cea a aerului. Astfel, activitățile acvatice necesită un consum energetic mai consecvent decât sporturile care nu sunt practicate în apă. În apă, corpul arde mai multe calorii chiar și rămânând imobil, întrucât temperatura corpului (37°) este superioară temperaturii apei (28-30°).
Pentru activitățile acvatice ușoare precum aquagym sau aquayoga, puteți arde în medie între 200 - 300 calorii într-o oră. În cazul activităților acvatice mai dinamice, precum aquafitness, aquatrampoline, aquarunning și aquabike, puteți arde între 400 - 600 calorii în medie, după 1h de activitate sportivă.
Dacă doriți să pierdeți în greutate, este important să fiți atente la 3 parametri care vă ajută să ardeți și mai multe calorii:
-
frecvența practicării activităților acvatice: între 2-3 ședințe/ săptămână pentru a vă menține o activitate consecventă și a vă obișnui inima cu acest tip de efort.
-
rapiditatea executării mișcărilor: păstrați un ritm susținut și consecvent
-
temperatura apei: alegeți să practicați aceste activități în piscine cu apă mai rece. Astfel, corpul va arde mai multe calorii pentru a menține nivelul căldurii corporale.



În funcție de activitatea acvatică aleasă, rezistența apei vă permite să vă lucrați anduranța și să vă tonifiați toate grupele de mușchi.

Presiunea apei exercitată asupra corpului stimulează circulația sangvină și îmbunătățește returul venos.
După practicarea acestor activități acvatice vă veți simți picioarele mai ușoare.



Mișcările dinamice și rapide favorizează eliminarea toxinelor în apă, contribuie la îmbunătățirea drenării limfatice și masează țesuturile pentru a reduce celulita.
Așadar, acestea reprezintă o metodă plăcută și relaxantă pentru a lupta împotriva pielii cu aspect de coajă de portocală.

Indiferent de activitatea sportivă acvatică, faptul că aceasta se practică în apă vă permite să realizați mișcări mai ample și să vă lucrați/îmbunătățiți flexibilitatea articulațiilor.
Puteți executa mișcări dificil de realizat la sol, grație forței arhimedice.



Practicarea de aquafitness este mai puțin traumatizantă pentru corp și accentuează efortul fizic. Practicați sport fără niciun risc, indiferent de condiția voastră fizică sau de vârstă.
Apa generează un efect de hidromasaj pe piele și vă masează corpul, grație mișcărilor lente și mai flexibile.

Când practicați sport în apă, transpirați mai puțin. În mediul acvatic, temperatura corpului crește mai lent decât în timpul practicării sporturilor terestre.
Astfel, corpul vostru secretă mai puțină transpirație, pentru a menține mușchii la temperatura ambiantă și se deshidratează mai puțin în apă.

