Alergarea pe șosea este în general opusă trailului. Este adevărat că cele două au fiecare caracteristicile lor specifice, însă, în aceeași măsură au și multe puncte comune. Iată motivele pentru a explora toate tipurile de teren alergând!


> ALERGAREA PE ȘOSEA

Rari sunt alergătorii începători care se orientează către un teren accidentat de tip trail. Stabilirea unui ritm propriu de alergare se face, în general pe teren asfaltat. Dezvoltatea calitățiilor de anduranță  sunt fundamentale în alergarea pe un teren asfaltat.
Cu toții cunoaștem diversitatea competițiilor pe teren asfaltat de-a lungul anului: 10 km, maratoane, curse rezervate femeilor sau cele adaptate mersului nordic.

 

 
> TRAIL

Trail running-ul se este mai mult decât o un sport. E o modalitate excelentă de a-ți depăși limitele și de a descoperi noi locuri pitorești: o filosofie a libertății și a respectului făță de mediul înconjurător .
Dar nu se află la îndemâna tuturor. Este nevoie de un echipament specific (încălțăminte adaptată tipului de teren, îmbrăcăminte adaptată condițiilor meteo, telefon mobil).

Este foarte important să nu se ardă niciuna dintr etapele antrenamentului, deoarece există riscul de a trăi experiențe neplăcute, sau chiar periculoase.

Alergarea pe șosea este în general opusă celei pe terenul trail. Este adevărat că cele două au fiecare caracteristicile lor specifice, însă, în aceeași măsură au și multe puncte comune. Iată motivele pentru a explora toate tipurile de teren alergând!

Total
372
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020