Toamna și iarna, pentru a face față ploii, noroiului și, uneori, chiar zăpezii sau gheții, ai nevoie de echipament adecvat! Mai jos, regăsești punctele esențiale pentru a te simți confortabil pe orice tip de teren, indiferent de vreme!

VERIFICĂ IMPERMEABILITATEA ÎNCĂLȚĂMINTEI


Călduroasă sau nu, încălțămintea de drumeție pe timp de iarnă trebuie să fie impermeabilă.

La Quechua, testul de impermeabilitate se face în mișcare: încălțămintea scufundată în apă se flexează, pentru a identifica cele 3 niveluri de impermeabilitate: 2000 de flexiuni (aproximativ 2 ore de mers pe jos), 4000 flexiuni (aproximativ 4 ore de mers pe jos) și 8000 flexiuni (aprox. 8 ore de mers). Toate aceste informații sunt menționate și în  fișa de produs (pe site sau la raft, în magazine)

În cazul în care încălțămintea și-a pierdut în timp proprietățile impermeabile, le poți reînnoi cu ajutorul unui spray reimpermeabilizant. Şi dacă aveți încălțăminte potrivită de drumeții, dar nu sunt impermeabile, puteți utiliza parazăpezi. Ele vor asigura protecție împotriva ninsorilor sau precipitațiilor.

CĂLDURĂ ADAPTATĂ ÎN FUNCȚIE DE EFORT


Atenție, confortul termic variază, depinde dacă ești în mișcare sau staționezi. Este foarte important să alegi șosetele adaptate pentru intensitatea activității.  În drumeție, dacă încălțămintea este prea călduroasă, vei transpira excesiv. . De aceea, alege încălțăminte respirantă, mai ales pentru parcurgerea unui traseu dificil, pentru a evita senzația de frig ce apare în timpul pauzelor.

De asemenea, având picioarele ude, crește riscul apariției bășicilor sau al bătăturilor! În ceea ce privește șosetele, lâna este materialul ideal: asigură atât confort, cât și căldură. În timpul unui efort intens, alege șosete călduroase, dar și respirante, pentru evacuarea optimă a transpirației, dar și pentru a menține pielea uscată (întotdeauna este bine să ai și o pereche de schimb în rucsac).

ALEGE O TALPĂ ADERENTĂ


Talpa prea netedă  nu este recomandată pentru traseele pe gheață sau zăpadă dură. De aceea,  în alegerea încălțămintei de iarnă, dimensiunea crampoanelor și compoziția tălpii sunt criterii esențiale. Crampoanele ascuțite (aproximativ 5 mm) asigură aderență mai bună. Un material cu o compoziție mai moale este mai aderent decât unul rigid. 

Încălțămintea Quechua special dezvoltată pentru drumeție pe zăpadă are talpă cu tehnologia exclusivă SnowContact. Compoziția și designul tălpii au fost îmbunătățite, pentru aderență maximă.  Dacă talpa este prea netedă, poți folosi colțari, care se poziționează similar lanțurilor de zăpadă pe cauciucurile mașinii! O pereche de bețe ajută la menținerea echilibrului. 

ALEGE CORECT ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU DRUMEȚIE PE ZĂPADĂ

Vezi toate produsele

Astfel, ești bine echipat pentru a te bucura de liniștea drumețiilor la sfârșit de an!

Total
4
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (17 voturi, medie: 4,71 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020