ALEGE-ȚI CORECT COSTUMUL INTEGRAL DE KITESURF

Element esențial pentru practica corectă a tuturor sporturilor de alunecare și mai ales a kitesurfului, costumul integral îți asigură izolare termică perfectă și confort optim. Nu este ușor să alegi între diferite materiale utilizate, diferite grosimi și numeroase finisaje. Pentru a ști cum să alegi echipamentul de alunecare adaptat, trebuie să ții cont de mai multe elemente importante.

CE MATERIAL DE COSTUM INTEGRAL SĂ ALEGI ?

Costumele integrale sunt realizate din neopren, un material recunoscut pentru capacitatea sa de a menține căldura și pentru etanșeitatea sa. Neoprenul clasic oferă etanșeitate perfectă, însă îi lipsește flexibilitatea. Din acest motiv, noile costume sunt concepute din materiale mai elastice care oferă mai multă libertate de mișcare utilizatorului. Pentru a alege materialul costumului integral, dintre neopren clasic și neopren stretch, trebuie să iei în considerare utilizarea sa. Ce tip de kitesurf practici ? De nivel ocazional, consecvent sau intensiv? Cu cât te dedici mai mult acestui sport de alunecare, cu atât va trebui să privilegiezi un costum de calitate bună care îți va asigura confort, flexibilitate și rezistență. Așadar, pentru o practică intensivă, trebuie să alegi un costum din neopren ultra-stretch. Costumele integrale din neopren stretch sunt mai scumpe decât modelele clasice, însă poți găsi mai multe nivele diferite de flexibilitate, dintre care unele au raporturi excelente calitate-preț. Dacă ești începător în kitesurf, poți opta pentru un costum clasic. Acestea oferă confort suficient pentru utilizare de nivel ocazional.

CE GROSIME DE COSTUM SĂ ALEGI ?

La fel ca în cazul tuturor sporturilor de alunecare, principalul rol al costumului integral de kitesurf este de a te proteja de frig. În general, limita este fixată la aproximativ 17 °C : așadar vei găsi costume adaptate unei temperaturi a apei mai mică de 17 °C și costume adaptate unei temperaturi a apei mai mare de 17 °C. Costumele sunt clasate în funcție de grosimea lor. Indicele este destul de simplu: prima cifră corespunde grosimii costumului integral la nivelul bustului (partea din față) și a doua cifră corespunde grosimii celorlalte părți ale corpului. Astfel, un costum 4/3 va deține o grosime de 4 mm la nivelul bustului și 3 mm pentru restul corpului. Așadar, dacă dorești să practici kitesurf într-o regiune destul de rece, va trebui să optezi pentru un costum gros. Astfel nu vei pierde libertate de mișcare. Noile costume oferă flexibilitate mare, chiar și pentru modelele mai groase. Indiferent de grosimea de care ai nevoie, nu uita că cea mai simplă metodă de a găsi un costum adaptat așteptărilor tale este de a îl proba în magazin. Această îmbrăcăminte trebuie să fie perfect ajustată mărimii tale pentru a fi etanșă, dar nu trebuie să îți incomodeze mișcările.

FINISAJE ÎNGRIJITE, PENTRU TOATE ACTIVITĂȚILE

Odată ce ai aflat ce tip de material și ce grosime de costum integral sunt adaptate nevoilor tale, ai trebuie doar să determini finisajele modelului tău. În funcție de marca aleasă și de buget, costumele sunt concepute în moduri diferite. În primul rând, există trei tipuri de cusături diferite. Cusăturile flatlock sunt cusături clasice, reduse astfel încât să fie confortabile și să nu provoace iritații. Asamblajul cusut/lipit constă în a acoperi toate cusăturile costumului cu un strat de lipici care asigură etanșeitate optimă. Pentru costumele de înaltă calitate, se folosesc cusături cu „bandă” care nu permit infiltrarea apei și oferă durată mai mare de viață costumului. În prezent, există două tipuri de costume: costumele cu închidere la spate și costumele fără închidere (sau doar câțiva centimetri la guler). Costumele cu închidere la spate sunt mai ușor de îmbrăcat și dezbrăcat. Acestea sunt cele mai utilizate de surferi. Costumele fără închidere oferă câteva grade în plus și asigură etanșeitate optimă, dar sunt mai dificil de îmbrăcat și dezbrăcat. Sunt potrivite pentru a practica kitesurf în ape foarte reci. Pentru și mai multă protecție, poți opta și pentru botoși și căști, cagule sau mănuși concepute pentru sporturi de alunecare.

Element esențial pentru practica corectă a tuturor sporturilor de alunecare și mai ales a kitesurfului, costumul integral îți asigură izolare termică perfectă și confort optim. Nu este ușor să alegi între diferite materiale utilizate, diferite grosimi și numeroase finisaje. Pentru a ști cum să alegi echipamentul de alunecare adaptat, trebuie să ții cont de mai multe elemente importante.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020