DE CE SĂ ALEGI UN COSTUM INTEGRAL ?

Există numeroase opțiuni de ținute pentru amatorii sporturilor acvatice de alunecare. Cu toate acestea, costumul integral oferă numeroase avantaje pentru înfruntarea bodyboardului. În primul rând, el te protejează de iritațiile provocate de frecările continue cu placa și amortizează căzăturile repetate pe placă și în apă. De asemenea, oferă protecție contra razelor UVA și UVB, protejându-te de arsurile solare și de consecințele lor nefaste, datorită materialului său izolant, neoprenul, un cauciuc sintetic. Bodyboardul fiind practicat în poziție orizontală și semi-ridicat, costumul menține nivelul temperaturii tale corporale, indiferent de alternanța vântului și a apei. Nici cele mai reci ape nu îți vor limita practica pentru că apa care se strecoară între material și pielea ta ia temperatura corpului tău. Așadar nu vei fi nevoit să reduci din timpul practicării acestui sport de alunecare din cauza condițiilor atmosferice.

COSTUME INTEGRALE PENTRU FIECARE SEZON

Ai de ales dintr-o gamă variată de costume integrale pentru a te proteja cât mai bine în toate sezoanele. Pentru zile și ape calde, există modele cu șort și cu mâneci scurte sau lungi. Pentru primăvară, toamnă sau ape mai reci, optează pentru costume integrale cu mâneci și pantaloni lungi. Poți adăuga șosete de surf pentru a înfrunta temperaturile cele mai aspre și pentru a îți proteja picioarele contra frecării cu labele de înot. Rezistența la frig se produce natural, în funcție de grosimea materialului. Există două categorii de costume integrale. Cele mai groase modele sunt concepute pentru a face față unei temperaturi mai mici de 15 °C. Au o grosime care variază între 4 mm și 5 mm la nivelul bustului și la spate și 3 mm pe restul corpului. La mai mult de 15 °C, grosimea oscilează între 3 mm și 4 mm la nivelul bustului și 2 mm pe restul corpului. Diferența de grosime dintre bust și mâini și picioare îți asigură libertate de mișcare, îți permite să manevrezi placa fără să fi limitat în mișcări și să profiți de puterea labelor de înot. De asemenea, căldura este concentrată în zonele cele mai sensibile ale corpului.

COSTUME INTEGRALE PENTRU FIECARE NIVEL

Ținuta ideală a bodyboarderului depinde de nivelul și de intensitatea practicii sale. Confruntându-se cu abraziunile provocate de soare, de schimbările de temperatură, de vânt sau apă, costumele se deteriorează mai mult sau mai puțin rapid, în funcție de calitatea materialului și de model. Un începător sau un amator, care practică la nivel ocazional, poate opta astfel pentru un costum integral de bază. Realizate după un model de bază, acestea sunt fabricate din neopren standard și sunt mult mai accesibile. Bodyboarderii de nivel consecvent vor opta pentru neopren stretch. Mai confortabil și în general mai durabil, acesta asigură izolație mai bună și mai multă flexibilitate în mișcări. Aceste costume au un preț mai ridicat deoarece există modele care propun numeroase opțiuni suplimentare pentru a oferi rezistență mai bună la frig și la frecări, și propun designuri adaptate conformației și înălțimii utilizatorilor, cu zone din materiale mai flexibile, cu sau fără cusături.
Practica bodyboardului cere protecție adecvată contra frecărilor, temperaturilor scăzute ale apei și aerului, vântului și razelor UV. Un costum integral îți asigură acest confort, oferindu-ți în același timp libertate mare de mișcare, fundamentală în practica acestui sport acvatic.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020