7 SFATURI PENTRU O SESIUNE DE MERS SPORTIV ALĂTURI DE COPILUL TĂU

O sesiune de mers sportiv alături de părinți trebuie să fie o experiență plină de energie. O activitate simplă, dar benefică pentru sănătatea amândurora, cu condiția ca acesta să fie bine echipat.

1/ TRANSFORMĂ MERSUL SPORTIV ÎNTR-O AVENTURĂ

Mai degrabă decât să îi propui copilului să ieșiți să mergeți, sugerează-i o activitate care presupune mersul. De exemplu, îi poți propune să exploreze anumite zone ale parcului: cea din jurul unui râu, lac etc.

2/ MERSUL SPORTIV? O ACTIVITATE AMUZANTĂ

Mersul este un sport amuzant! Spre exemplu, poți organiza o vânătoare de comori în parc, în grădină sau o cursă cu obstacole: un trunchi de copac, o baltă ș.a.m.d

3/ MARCHEAZĂ TRASEUL PE O HARTĂ

Astfel, copilul își va putea repera poziția pe hartă. De asemenea, este momentul potrivit să își asume responsabilitatea ca, în eventualitatea în care aleg alt traseu decât cel stabilit, să ajungă la timp în punctul stabilit. Mersul sportiv stimulează atenția și curiozitatea copilului.

4/ PUTEȚI SĂ VĂ JUCAȚI « DE-A V-AȚI ASCUNSELEA ! »

Toți copii au jucat măcar o dată v-ați ascunselea. Pentru a-i stimula pofta de mișcare, provoacă-l să intre în joc!

5/ NU UITA DE POZE

Astfel, vei putea imortaliza momentele frumoase din timpul descoperirilor sale, pe care le va privi cu nostalgie atunci când va fi mai mare.

6/ TRANSFORMĂ PAUZA ÎNTR-UN PICNIC

Pentru a transforma sesiunea de mers într-un joc, transformă pauza  într-un picnic. Copilul poate transporta în rucsac cele necesare, așa că va avea parte de responsabilități, ca un << om mare >>.

7/ POȚI LUA CU TINE UN PODOMETRU!

Poți monitoriza sesiunea de mers sportiv cu ajutorul unui podometru, pentru a te asigura că totul este sub control. În același timp, podometrul  ar putea reprezenta un mijloc de interes pentru copil.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020