fbpx

Considerată de puțin timp un adevărat mijloc de transport urban, trotineta a început să fie foarte utilizată de către adulți.
Dacă încă eziți să mergi pe ea, iată șapte motive pentru a alege trotineta urbană în detrimentul mașinii !

TROTINETA PENTRU ADULȚI REPREZINTĂ UN SPORT

Să mergi pe trotinetă înseamnă să practici o activitate fizică cotidiană, spre deosebire de utilizărea mașinii. Pe trotinetă practici o formă moderată de sport și nu ai neaparat nevoie de o ținută de sport ! Între muncă, copii și alte activități cotidiene nu mai ai timp să mergi la sala de sport în fiecare săptămână ? Folosește trotineta pentru a te deplasa în mod regulat și a arde calorii în fiecare zi !

CU TROTINETA URBANĂ TE DEPLASEZI RAPID

Cu trotineta te deplasezi în medie de 2 până la 3 ori mai rapid decât pe jos, în mijlocul orașului. viteză medie este de aproximativ 15 până la 20 de km/oră. Nu este la fel de rapidă precum o mașină, dar te poți deplasa pe străzi pietonale și nu pierzi timp pentru a parca. Se recomandă purtarea protecțiilor (cască, genunchiere, cotiere): „este mai bine să previi decât să tratezi”!

CU TROTINETA EȘTI CONSIDERAT PIETON ÎN CODUL RUTIER

Mersul cu trotineta face parte din aceeași categorie ca mersul pe jos și cel pe role. Vei contribui la evitarea ambuteiajelor în centrul orașului ! Te deplasezi pe trotuare, pasaje pietonale și circuli pe străzi pietonale fără nici o problemă. Ai grijă la pietonii care se deplasează mai încet decât tine și deplasează-te cu trotineta prudent și respectându-i pe ceilalți participanți la trafic.

EVITĂ AGOMERAȚIA CU TROTINETA URBANĂ

În fiecare zi ne confruntăm cu ambuteiaje în drum spre muncă. Nu ne obișnuim niciodată cu acestea și ne plângem tot timpul când pierdem 30 de minute la drumul de întoarcere acasă ! Să optezi pentru trotinetă în locul mașinii înseamnă să alegi să te deplasezi liber și fără stres în oraș. Dacă locuiești la mai mulți kilometri de locul de muncă, alege să parcurgi o mică parte din drum cu mașina, și parcheaz-o înainte de zona aglomerată. Poți apoi continua liniștit cu trotineta !

POȚI MERGE CU TROTINETA ȘI CU MIJLOACE DE TRANSPORT ÎN COMUN

Majoritatea modelelor de trotinete pentru adulți sunt pliabile și cântăresc între 2,5 și 3 kg. Mergi cu trotineta de la domiciliu până la stația de autobuz sau intrarea la metrou, o pliezi în 3 secunde și o transporți în mijloacele de transport în comun ! Este chiar atât de simplu !

NU ESTE NEVOIE SĂ PARCHEZI TROTINETA

Dacă ai ales trotineta ca mod de transport urban, salvezi timp pe care l-ai pierde căutând un loc de parcare în cartier ! Pliezi trotineta și o depozitezi ca pe o simplă umbrelă la locul de muncă. Și în acest fel nu riști să îți fie furată.

ESTE UN MIJLOC DE TRANSPORT CURAT ȘI ECOLOGIC

Să alegi trotineta în locul mașinii în fiecare zi este și o modalitate de a acționa în favoarea mediului și contra poluării atmosferice. Utilizează un mijloc de transport curat precum trotineta și schimbă carburantul cu puțină apă !
Încearcă trotineta pentru a înfrunta jungla urbană ! Dacă încă ai dubii, cere sfaturi celor care o se bucură deja de ea. Să mergi pe trotinetă înseamnă să practici o activitate fizică cotidiană, contrar utilizării mașinii. Pe trotinetă practici o formă moderată de sport și nu este nevoie să te echipezi cu o ținută de sport ! Între muncă, copii și alte activități cotidiene nu mai ai timp să mergi la sala de sport în fiecare săptămână ? Folosește trotineta pentru a te deplasa în mod regulat și arde calorii în fiecare zi !

7 MOTIVE PENTRU A ALEGE TROTINETA URBANĂ
Descoperă produsele

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*