5 SFATURI PENTRU A VĂ RECUPERA MAI BINE DUPĂ O IEŞIRE CU ROLELE

Sfaturile noastre pentru a vă recupera mai bine între efort și confort.

ESTE BINE SĂ VĂ PREGĂTIŢI ÎNAINTE DE O IEŞIRE CU ROLELE. SĂ VĂ PREGĂTIŢI ŞI DUPĂ ACEASTA IEŞIRE ESTE ŞI MAI BINE. ESTE ŞI MAI IMPORTANT PENTRU CORPUL DVS. ÎN PLINĂ ACTIVITATE.

RĂMÂNEŢI ACTIV

O excursie pe patine cu rotile generează numeroase eforturi care vă pun la încercare mușchii. Prin urmare, este important să îi oxigenați după o sesiune încetinind treptat ritmul și să nu oprind brusc. Aceasta se numește recuperare “activă”, care ajută la fluidizarea circulației sângelui și evacuarea deșeurilor. Luați-vă puțin timp să faceți jogging, să mergeți câteva minute sau să respirați adânc. Fiind eficientă, această recuperare evită durerile tradiționale ale zilei următoare și vă permite să vă relaxați, facilitând relaxarea mușchilor. Mintea și corpul sunt ventilate.

STRETCHING

După recuperarea activă urmează cea pasivă, ce suprapune un set de mișcări în orele următoare efortului. Acestea implică, în principal, întinderea care urmărește reducerea rigidității mușchilor pentru a îmbunătăți flexibilitatea, amplitudinea și prevenirea accidentelor. Pentru mușchii relaxați ideal, întinderea nu trebuie să depășească 30 de secunde și să fie efectuată încet și într-un echilibru complet. Așadar, lăsați mai mult să se înmoaie gambele, în față și în spatele coapselor; brațe și extensii pentru picioare; sau ușoare rotații ale capului pentru a liniști zona cervicală.

DIRECT LA MASĂ

Este imposibil să ignori acest lucru: după o plimbare cu rolele, trebuie să mâncați și să beți rapid. Organismul trebuie să se hidrateze și să elimine excesul de acid din mușchii dumneavoastră. În primul rând, trebuie să beţi apă și băuturi cu un echilibru bun de sodiu și potasiu pentru a reduce aciditatea. Apoi, proteine pentru a reconstrui țesutul muscular. Și în sfârșit, carbohidrații pentru a reînnoi rezerva de energie a mușchilor. Concret, toate acestea se referă la consumul de alimente solide cum ar fi: fructe uscate, fructe proaspete, nuci, cereale (inclusiv orez) și zahăr (miere, gem, sirop). Totodată adăugați pește și preparate din ouă pentru următoarea masă.

DUŞUL SCOŢIAN

Temperaturile mai scăzute pot fi un aliat valoros într-o perioadă post-exercițiu: îmbunătățesc circulația sângelui și permit o hrană mai bună a organelor, eliminând astfel micro-traumele. De asemenea, este un bun antiinflamator care încetinește transmiterea durerii către nervi și, prin urmare, receptarea acestora. Dacă nu aveți la dispoziție echipamentul de crioterapie folosit de sportivii profesioniști, puteți imita totuși beneficiile sale prin “dușul scoțian”, care constă în alternarea caldă și rece. Începeți cu un jet rece de apă pe picioare înainte de a urca încet, păstrați temperatura câteva minute și apoi alternați  rece / cald înainte de a termina pe cald. Relaxare și plăcere garantate.

DORMIŢI LINIŞTIT

Dacă dușul rece v-a trezit, amintiți-vă că pentru o bună recuperare este, de asemenea, important somnul din noaptea de după efortul dumneavoastră. Somnul nu este numai re-stabilizator, ci și protector, deoarece se estimează că sportivii care dorm bine au șanse mai mici să se accidenteze. Pentru a vă ajuta să vă relaxați, gândiți-vă la aceste lucruri: relaxați-vă mușchii picioarelor cu mici mișcări, evitați expunerea la lumină sau ecrane, nu mâncați prea greu sau prea târziu și, de asemenea, nu mergeți cu rolele la ore prea târzii.

VĂ RECOMANDĂM TOTODATĂ SFATURILE NOASTRE PENTRU PATINAJUL PE ROLE

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020