5 MOTIVE PENTRU A JUCA TENIS DE MASĂ ÎN AER LIBER

De ce să practici tenis de masă în aer liber? Pentru a îmbina beneficiile practicării de sport alături de prieteni, cu cele ale mediului exterior. Practicarea tenisului de masă în exterior este plină de beneficii fizice, psihologice și relaționale. 

DE CE SĂ JOCI TENIS DE MASĂ ÎN EXTERIOR?

  1. Deoarece poți să te deconectezi de la gadgeturi;
  2. Deoarece poți să scapi de rutina cotidiană;
  3. Deoarece poți să valorifici spațiul din grădină;
  4. Deoarece poți să te bucuri de soare, în aer liber;
  5. Deoarece poți să te relaxezi și să ai o stare de spirit mai bună.

Închide ochii.

Imaginează-ți că joci tenis de masă.

Dar nu într-o sală.

Nici într-un garaj.

Joci tenis de masă afară.

Auzi ciripitul păsărilor, atingi ușor iarba cu piciorul, iar razele soarelui te încălzesc.

Pare tentant, nu-i așa?

Practicarea tenisului de masă are numeroase beneficii. Unul dintre acestea este apropierea pe care o creează între jucători. Ai mereu nevoie de un prieten cu care să joci tenis de masă, iar de cele mai multe ori, în urma unui astfel de joc rămâi cu numeroase amintiri, de care să te bucuri mai târziu. În plus, acest sport este accesibil pentru toată lumea și poate fi practicat chiar și de întreaga familie. Prin urmare, acesta este un mod de a petrece timp cu cei dragi și de a te amuza, practicând sport. 

Inițial, tenisul de masă a fost jucat în interior. Odată cu inventarea meselor de tenis de masă pentru exterior, acum te poți bucura de aerul curat, practicând acest sport în grădină, pe terasă și oriunde altundeva!

Acestea sunt cele 5 motive pentru a practica tenis de masă în exterior:

1. Poți să te deconectezi de la gadgeturi

 

Ai nevoie să te deconectezi? În prezent, avem totul la îndemână pe telefon. Acesta ne ancorează într-o realitate virtuală: livrarea tuturor lucrurilor de care avem nevoie la domiciliu, accesul ușor la serviciile zilnice, la informații și divertisment nelimitat, interacțiunea constantă prin intermediul rețelelor sociale – toate acestea ne captează atenția aproape non-stop. Televizorul, tableta, laptopul, smartwatch-ul și inseparabilul smartphone. Dacă crezi că ești înconjurat de prea multe dispozitive digitale, imaginează-ți momente reale, în care să respiri aer curat, să fii alături de familie, să lași deoparte gadgeturile și să-ți concentrezi atenția asupra plăcerii de a juca tenis de masă!

Găsești AICI categoria noastră de 👉 PALETE PENTRU TENIS DE MASA

 

2. Poți să scapi de rutina cotidiană

 

Programul tău este mereu același? Te trezești, iei micul dejun, îți faci antrenamentul de sport, plimbi câinele, mergi la serviciu, faci temele cu copiii, iei cina și te culci? Poți schimba acest obicei al întregii familii, propunând un joc de tenis de masă în grădină.  Practicarea în timpul liber al tenisului de masă îți permite să aplici regulile pe care ți le dorești și să alegi din mai multe variante de joc (spre exemplu, cel în care jucătorii se rotesc în jurul mesei).  De asemenea, poți inventa propriul mini joc sau alte provocări. Un joc diferit pe fiecare zi, pentru a scăpa de rutină!

Descoperă AICI categoria noastră de 👉 FILEURI PENTRU TENIS DE MASA

 

 

 

 

3. Poți să valorifici spațiul din grădină

În exterior, probabil ai suficient spațiu pentru a instala masa de tenis de masă. În medie, o persoană își petrece 90% din timp în interior. Acest lucru înseamnă că nu profităm suficient de spațiile exterioare disponibile și de toate beneficiile pe care le oferă mediul exterior. Ai o grădină sau o terasă? Tenisul de masă te va determina să petreci mai mult timp afară, în aer liber. Când vremea este frumoasă, poți practica acest sport în grădină, cu familia sau cu prietenii. În general, afară respiri mai profund, iar acest lucru este benefic pentru plămâni. Aerul curat îmbunătățește performanțele cognitive și capacitatea de concentrare: 20% din aerul pe care îl respirăm este folosit de creier în funcțiile sale. Eliberarea serotoninei este legată de cantitatea de oxigen pe care o avem în sânge. Aerul proaspăt te face să te simți bine și te poți bucura de el din abundență!

Găsești AICI categoria noastră de 👉 MESE PENTRU TENIS DE MASA 

 

4. Poți să te bucuri de soare, în aer liber

Expunerea moderată la soare = o sănătate mai bună

Sunt recomandate aproximativ 15 minute (variabil în funcție de culoarea pielii) de expunere la soare, pentru a stimula producerea de vitamina D care este benefică pentru sistemul imunitar și diminuează riscul de îmbolnăvire sau infectare cu diverși viruși. 

Știai că … ?

Expunerea la soare îmbunătățește calitatea somnului. Nu dormi foarte bine? Soarele stimulează producerea de melatonină, care ajută la reducerea stresului, mai ales dacă este asociat cu o activitate fizică. De asemenea, expunerea la soare este un factor care determină producerea serotoninei. 

Descoperă AICI categoria noastră de 👉 CREME CU PROTECȚIE SOLARA

 

5. Deoarece poți să te relaxezi și să ai o stare de spirit mai bună

 

Serotonina asigură o senzație de stare de bine și de relaxare. Din acest motiv de simți mai bine, mai destins și ai bateriile mult mai încărcate după ce ai petrecut timp afară. În plus, tenisul de masă poate fi relaxant, uneori chiar și meditativ. Te concentrezi asupra loviturilor și asupra preciziei: trăiești acel moment și ești prezent. Tenisul de masă este un sport amical și ușor de practicat. Chiar dacă uneori poți fi competitiv, durerile de cap apar foarte rar. Obiectivul este să te distrezi și să te simți bine.

Descoperă AICI categoria noastră de 👉 MINGI PENTRU TENIS DE MASA  

 

 

Verdictul

Practicarea tenisului de masă în exterior este plin de beneficii. Ți-am povestit doar despre 5 dintre ele, dar, în realitate există mult mai multe motive pentru a practica tenis de masă afară. Combinând beneficiile practicării de sport alături de prieteni, cu cele ale mediului exterior, rezultatul este extrem de pozitiv pentru toți, indiferent de nivel.

Practicanții de nivel avansat pot spune că tenisul de masă trebuie jucat în sală. Ei nu își doresc ca loviturile să fie destabilizate de o rafală de vânt sau de un ricoșeu mai puțin puternic. Dar, amintește-ți că tenisul de masă este, înainte de toate, un sport accesibil tuturor și care generează plăcere. Te poți distra jucând tenis de masă, chiar dacă condițiile nu sunt perfecte, precum într-o sală sau fără a folosi o masă care are dimensiuni și caracteristici oficiale. O mica surpriză a jucătorului (o lovitură aproape ratată, un efect neașteptat, o schimbare bruscă a direcției mingii etc.) crește nivelul de amuzament pentru cei care sunt deschiși și motivați să învețe acest sport.

Practicarea de tenis de masă în exterior este activitatea preferată a multor persoane care îți doresc să se relaxeze și să se bucure de momente plăcute. Iar acest sport poate genera și amintiri alături de cei dragi. Mai târziu îți vei aduce aminte de acea vară din copilărie, de jocul de tenis de masă cu prietenii sau cu fratele mai mare/sora mai mare și acele discuții din jurul mesei, prelungite până la apusul soarelui.

Așa-i că acum ți-ai dori să joci tenis de masă afară, în aer liber?

 

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020