Preferi mersul rapid sau mersul nordic, dimineaţa devreme sau seara târziu? Motivaţia îţi lipseşte însă atunci când toamna vine şi zilele încep să se scurteze? Iată cum noaptea poate să fie ocazia perfectă pentru a descoperi bucuria mersului, cu condiţia să urmezi aceste 4 sfaturi!

1/ A VEDEA ŞI A FI VĂZUT ESTE O PRIORITATE!

Atunci când este întuneric, este foarte important să acorzi o atenţie deosebită la mediul care te înconjoară (o groapă, o băltă, ramuri împrăştiate pe drumul tău) pentru a nu cădea şi pentru a putea continua sesiunea cu picioarele uscate.

Ia cu tine o lampă portabilă, fie frontală sau una pe care o poţi purta la piept: cel mai important este să ştii să o utilizezi corect şi să fii sigur că bateria nu te va abandona pe drum!

Pentru a fi văzut: poartă un echipament luminos, cu banderole reflectorizante la nivelul braţelor şi al picioarelor. Sau chiar şi benzi reflectorizante lipite pe hainele tale, totul pentru siguranţa ta!

 

2/ PARCURS, ECHIPAMENT : PREGĂTEŞTE CU ATENŢIE SESIUNEA TA DE MERS!

Este de preferat să alegi un drum pe care îl cunoşti bine. Nu transforma sesiunea într-o aventură, este dificil să găseşti anumite repere când este întuneric. Pregăteşte atent sesiunea, pentru a evita surprizele neplăcute!

De asemenea, temperaturile scad odată cu noaptea. Ideal este să ai un echipament atât  călduros, cât şi confortabil.

 

3/ IA-ŢI TIMP SĂ TE ÎNCĂLZEŞTI!

Dimineaţa devreme, corpul tău nu este încă bine trezit. La sfârşitul zilei, acesta este obosit. Fie că eşti o ciocârlie sau o bufniţă, încălzirea este foarte importantă pentru a da randamentul necesar.

Începe încet, mergi în ritmul tău natural timp de 10 minute şi aşteaptă ca ritmul să crească natural pe parcurs, fie că este vorba despre mers nordic sau mers rapid.

4/ PROFITĂ DE MERSUL PE TIMP DE NOAPTE !

Noaptea este foarte calmă: mai puţină circulaţie, mai puţine zgomote. Totul ia o altă dimensiunea.  Aceasta nu reprezintă o piedică în a-ţi continua sesiunea de mers, încearcă să o vezi ca pe o oportunitate ce îți oferă momente pline de bucurie.

În acelaşi timp, există stadioane deschise chiar şi pe timp de noapte, o altă modalitate luminată pentru a profita din plin de acest sport.

Eşti dispus să încerci această experienţă?

Total
14
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020