MTB 27,5″ AVANTAJE ȘI INCONVENIENTE

În ultimii azi, dezbaterile legate de bicicleta clasică de dimensiunea 26” sau echivalentul său de dimensiunea 29” au fost foarte aprinse. MTB 27,5” a fost conceput precum o soluție intermediară care ține cont de calitățile și defectele acestor două biciclete și care reprezintă un bun compromis între acestea.

CARACTERISTICILE UNEI BICICLETE MTB 27,5”

Mai mult decât o dimensiune diferită, este vorba despre o bicicletă regândită pentru mai mult confort și performanțe mai bune. Mărimea unei biciclete MTB este legată de diametrul roților. Dacă la început bicicleta 26 inch era foarte răspândită, introducerea bicicletei 29 inch a schimbat paradigma. Cu toate acestea, diferența de greutate și manevrabilitatea mai mică în zonele tehnice au reprezentat parametrii care i-au determinat pe constructori să găsească o soluție intermediară. Această soluție trebuie să combine eficiență, manevrabilitate dar și lejeritate. Aceasta a fost provocarea fabricării bicicletelor MTB 27,5”.

Așadar această bicicletă trebuie să fie în măsură să depășească în mod eficient obstacolele. În această privință, cu cât cauciucul este mai mare, cu atât este mai eficient în traversarea obstacolelor. Dar cu cât crește mărimea unei piese, cu atât greutatea devine mai mare.

Geometria cadrului a trebuit să fie regândită pentru performanțe mai bune.

În cazul în care bicicleta nu dispune de cauciucuri tubeless, nu uita să te echipezi cu camere de aer de dimensiuni corecte, pentru a putea repara penele.

AVANTAJELE BICICLETEI 27,5”

-Mai ușoară decât cea de 29 inch

Greutatea mai mică a acestei biciclete este apreciată pe toate terenurile. A reprezentat elementul principal care îi determina pe cicliști să nu aleagă o bicicletă 29”. Gama 2015 a bicicletelor MTB 27,5’’ a fost concepută pentru a fi mai ușoară decât o bicicletă 26”, fără să piardă din calitate. Cadrul este mai ușor, dar își păstrează rigiditatea și roțile dispun de un număr mai mic de spițe, dar performanțele lor rămân optime.

-Un MTB manevrabil

Ușoara alungire a părții superioare a cadrului dar mai ales ampatamentul spate oferă bicicletei MTB 27,5’’ mai multă manevrabilitate decât bicicletei sale omolog de 29’’. Bicicleta 27,5″ are bazele puțin alungite, manevrându-se astfel la fel de ușor precum o bicicletă 26″.

-Prețuri abordabile

Progresele în cercetare și dezvoltare fac ca această bicicletă să fie mai performantă, la prețuri rezonabile, oferind un raport excelent calitate-preț.

– Treceri simplificate

Și în acest caz, cei care au conceput bicicleta au dorit să îmbunătățească calitatea trecerii în comparație cu ceea ce s-a realizat pentru bicicletele 26”, apropiindu-se cel mai mult posibil de performanțele bicicletei 29”.

INCONVENIENTELE BICICLETEI 27,5”

-O bicicletă MTB foarte puțin adaptată celor mici

Dacă ai nevoie de o bicicletă de mărimea S, uită de modelele 27,5 și 29 inch. Te vei simți mai confortabil pe o bicicletă MTB 26 inch. Începând de la mărimea M, este potrivită o bicicletă 27.5’’. Pentru a răspunde acestor nevoi și a rezolva aceste inconveniente, se vor fabrica în curând mărimi XS și S pentru biciclete MTB 27,5″, pentru morfologii potrivite bicicletelor 26″.

-Un cadru mai puțin dinamic

În proporții tehnice, alungirea topului vârfului unui tub determină un cadru 27,5”  mai puțin dinamic decât unul 26”.

Tipul practicii tale determină dimensiunea bicicletei toate tipurile de teren. În general, cicliștii cross-country preferă o bicicletă 29”. Cei cărora le place să coboare preferă o bicicletă 26” și cei pasionați de enduro preferă să meargă pe o bicicletă 27,5”.

În alegerea viitoarei tale biciclete trebuie să ții cont de mai multe criterii: competențele tale tehnice, experiența sportivă, greutatea ta și senzațiile tale.
În ultimii azi, dezbaterile legate de bicicleta clasică de dimensiunea 26” sau echivalentul său de dimensiunea 29” au fost foarte aprinse. MTB 27,5” a fost conceput precum o soluție intermediară care ține cont de calitățile și defectele acestor două biciclete și care reprezintă un bun compromis între acestea.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*