Snowboardingul impune reactivitate optimă care se bazează pe o vizualizare perfectă a pistei tale.  Așadar, alegerea unei măști de snowboard este esențială și trebuie să se facă atât în funcție de condițiile climatice, cât și în funcție de nivelul de practică.

DE CE O MASCĂ DE SNOWBOARDING?

Snowboardingul se practică în anumite condiții climatice speciale. Soarele este extrem de intens la munte și luminozitatea sa este multiplicată prin reflexia zăpezii. Ochelarii nu sunt suficienți pentru a îți proteja ochii de razele UVA și UVB pentru a avea o vizibilitate corectă. Măștile de snowboard sunt concepute pentru a practica în confort și siguranță. Astfel, filtrele lor ultraviolete te protejează de toate tipurile de raze și îți optimizează vizibilitatea. Ei sunt menținuți de un elastic reglabil, și au o formă adaptată feței, pentru purtare prelungită și agreabilă. Mișcările tale nu vor fi astfel limitate și masca va rămâne fixată, chiar și la sărituri și eventuale șocuri. Printre altele, forma lor lată îți oferă vizibilitate optimă și spuma din care sunt alcătuiți la interior împiedică aburirea, care ar putea jena în timpul practicării, la urcări sau pauze. Spuma împiedică și infiltrarea zăpezii în caz de cădere sau de vreme urâtă. Ai de ales între gram polarizant care absoarbe reflecțiile pe zăpadă, intensificând contrastele, geam oglindă care reduce intensitatea luminii și geam fotocromatic care se adaptează intesității luminii.

O MASCĂ ÎN FUNCȚIE DE CONDIȚIILE CLIMATICE ȘI MORFOLOGIILE FEȚEI

Măștile de snowboarding sunt concepute pentru toate condițiile climatice. Culorile geamurilor depind de condițiile meteo, de la S1 pentru vreme urâtă până la S3 pentru timp însorit. În caz de vreme înnorată sau mixtă, există modele care vor accentua contrastele, ajutându-te să distingi detaliile și posibilele obstacole, pentru o practică sigură și agreabilă. Pentru zile însorite, există anumite modele care dispun de filtre foarte puternice, care reflectă lumina datorită unor geamuri dublate. Geamurile izolate ar putea completa măștile în cazul unor zile foarte însorite. Pentru a determina mărimea corectă, măsoară spațiul dintre tâmplele tale. Mărimea S pe potrivește fețelor mici, de la 124 la 129 mm; mărimea M pentru fețele medii, de la 130 la 134 mm; și mărimea L pentru fețe mai late, de 134 la 140 mm. Alegerea se va face și în funcție de modele, pentru a se potrivi cel mai bine morfologiei feței tale, fără senzația dezagreabilă de comprimare. Verifică compatibilitatea cu casca ta de snowboarding.

O MASCĂ ÎN FUNCȚIE DE NIVELUL SNOWBOARDERULUI

Măștile sunt în general unisex, așa că modelul măștii de snowboard care ți se potrivește va depinde de nivelul tău și de exigențele tale. Începătorii vor alege modele de bază, ușor de reglat, potrivite nevoilor lor. Persoanele mai experimentate se vor putea orienta spre modele mai performante. Modelele cu spumă cu densitate dublă vor fi mai confortabile, se pot purta fără probleme o perioadă mai lungă de timp și vor avea și o durată de viață mai lungă. Geamul dublu va limita aburirea datorită stratului de aer izolant, care va constitui și un filtru termic eficient în cazul în care există aer rece între două geamuri. Persoanele care au probleme de vedere se pot orienta către modele numite OTG, care se pot purta cu ochelari de vedere, și care îi mențin fără a îi deteriora și fără a comprima fața. Întreținerea continuă a măștii tale de snowboarding îi va prelungi acesteia considerabil durata de viață. Transport-o într-un toc din microfibră și nu spăla niciodată interiorul pentru că există riscul ca lentilele să se zgârie.

Snowboardingul impune reactivitate optimă care se bazează pe o vizualizare perfectă a pistei tale
CUM SĂ ÎȚI ALEGI MASCA DE SNOWBOARDING

Aalegerea unei măști de snowboard este esențială și trebuie să se facă atât în funcție de condițiile climatice

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

 
Modalități de plată
NE GĂSIȚI PE